Oud goud

Je kunt ervoor kiezen om in goud te beleggen. In dat geval koop je bepaalde goudproducten zoals baren of munten, die je echt alleen hebt om over een tijd weer te verkopen. Maar er zijn genoeg mensen die hier geen verstand van hebben, en zich er ook niet in willen verdiepen. Toch kun je dan goud verkopen. Denk bijvoorbeeld aan gouden muntjes of oorbellen, die je al jarenlang hebt liggen, maar die je eigenlijk toch nooit meer gebruikt. In dat geval kun je ervoor kiezen om het te verkopen. In de volksmond wordt het ook wel oud goud genoemd. Vooral in de huidige tijd is het een goed idee om het te verkopen, omdat de goudprijs hoger dan ooit is. Je kunt er dus mooi van profiteren als je nog wat hebt liggen waar je niets meer mee doet.

Ook al zal de waarde soms iets zakken van oud goud, het zal altijd een hoop waard zijn, genoeg tenminste om een voordeeltje uit te halen. Er staan talloze grafieken op het internet met de prijs van oud goud. Je kunt deze dus dagelijks of in elk geval regelmatig in de gaten houden.
Als je besluit je oude goud te verkopen kun je dit bij verschillende instanties doen. Je kunt bij een juwelier of een goudsmid langs, om te kijken wat zij ervoor bieden. Maar je kunt er ook voor kiezen om een goudwisselkantoor in te schakelen, dat online zaken doet. In zo’n geval stuur jij je oude goud in een envelop naar ze toe, en krijg je een bepaald bedrag voor je goud. In zo’n geval is het extra belangrijk om de goudgrafieken goed in de gaten te houden, en prijzen te vergelijken. Deze kunnen namelijk nogal verschillen en er zitten ook oplichters tussen die enorm weinig voor je goud bieden. Als je geen verstand hebt van het principe en je hebt geen zin meer om verder te kijken, kun je dus heel makkelijk opgelicht worden, waardoor je veel te weinig betaald krijgt.

Het voordeel van deze bedrijven die via de post het goud kopen is uiteraard dat je het gemakkelijk vanuit thuis kunt doen. Maar als je niet zeker bent over de hoeveelheid oud goud die je hebt, dan is het beter om naar een juwelier of goudsmid te gaan. Deze kunnen je precies zeggen wat je goud waard is. Zorg er dan wel voor dat je al een beetje op de hoogte bent van de goudprijs, zodat je weet of je in de goede richting zit of niet. Ook kun je eventueel nog een beetje handelen in zo’n geval. Of het in elk geval op een ronde prijs zetten.
Helemaal zeker weten doe je het nooit, dus op een gegeven moment zul je een keuze moeten maken aan wie je je oud goud verkoopt, waarna je maar moet afwachten of het bedrag ook daadwerkelijk dat is wat het waard is. Omdat de goudprijs tegenwoordig zo hoog is, is het ook vaak zo dat er op het nieuws regelmatig updates worden gegeven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *