Goudkoers

Goudprijs in Euro per Kg - laatste 24uGoudprijs in Euro per Kg - laatste 30 dagenGoudprijs in Euro per Kg - laatste jaar

Als wordt gekeken naar de goudkoers van de laatste 10 jaar is er een globale stijging te zien. Hier en daar is een kleine daling, maar geleidelijk aan bleef de prijs van het goud stijgen.

Goudprijs laatste 10 jaar

Het kan niemand ontgaan zijn dat de laatste jaren een financiële crisis aan de gang is, en mensen doen er uiteraard alles aan om geld te verdienen, en hun huidige geld zo veel mogelijk te verdubbelen. Als wordt gekeken naar de geschiedenis van de goudkoers is te zien dat die is blijven stijgen, crisis of geen crisis. Als er in het verleden een crisis zich voordeed, is de prijs blijven stijgen en was goud een goede keus om je geld in te stoppen. Men kan dus zeggen dat goud een redelijk zekere belegging is. Er zijn nooit daadwerkelijke zware dalingen te zien, hoogstens kleinere tijdelijke.

Het feit dat de goudprijs zo redelijk constant stijgt heeft onder andere te maken met de factoren die de prijs van het goud beïnvloeden. Deze factoren gelijken elkaar uit, dus als een factoor slecht staat, staat de ander weer goed enz. daardoor blijft het dus stijgen, en is het beter voor mensen om hun geld in te investeren, juist in periodes van crisis.
Ondanks dat, is de vraag naar goud niet enorm. Dit is waarschijnlijk wel een goede reden dat de prijs van goud zo constant blijft stijgen. Als er namelijk meer en meer mensen goud willen, gaat ook die markt ooit verzadigd raken, en heeft niemand er meer echt veel aan.

De huidige goudkoers ligt bij ongeveer 1500 dollar per troy ounce.
Met andere woorden kun je ook zeggen dat wanneer het slecht gaat met de economie, en deze dus minder is, gaat de prijs van goud omhoog. Goud is dus voordelig. Je kunt nu beginnen een spaarplan te maken, en je kunt er jaren over doen. Het is niet nodig om na een paar weken of maanden je geld weer ergens anders in te stoppen, om het niet te verliezen, maar het is een goede investering voor de toekomst in tijden van crisis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *