Goud verkopen

Het kan zijn dat je al jarenlang met goud handelt. Maar als je dit voor het eerst wilt gaan doen, dan zijn er aardig wat factoren waar je rekening mee moet houden. Vooral als je ervoor kiest om goud te verkopen. Dit vergt namelijk een uitgebreide voorbereiding. Tegenwoordig zijn de prijzen van goud erg goed, en is het logisch dat veel mensen een gokje gaan wagen, ook al hebben ze nog absoluut geen ervaring in de goudhandel.

Het kan zijn dat je al in goud had geïnvesteerd, en dat je het nu wilt verkopen. Maar een andere optie is het verkopen van goud dat je nog hebt liggen, of dat je gekregen hebt, zoals bijvoorbeeld munten of sierraden. Deze leveren namelijk ook weleens een leuk bedrag op. Het is dus belangrijk om goed voorbereid te zijn, voordat je je goud daadwerkelijk gaat verkopen. Sorteer je goud eerst op karaat en op gram. Je kunt soms aan codes ontdekken hoeveel karaats goud je hebt, maar als je dit niet met het blote oog kunt zien, kun je beter even naar een juwelier gaan. Daarna ga je dus na hoeveel gram je van elk goud product hebt. Je krijgt namelijk uiteindelijk een prijs per gram. Een van de belangrijkste dingen bij het goud verkopen is dat je op de hoogte bent van de huidige goudprijs. Deze goudprijs kun je vaak op het internet in de vorm van een grafiek vinden. Deze verandert uiteraard elke dag, en daarom moet je regelmatig even nakijken. De goudprijs verandert over het algemeen niet drastisch snel, maar je weet maar nooit.

Vervolgens moet je een keuze maken aan wie je het goud gaat verkopen. Je kunt gewoon naar een juwelier gaan, maar er zijn tegenwoordig veel verschillende bedrijven die via het internet reclame maken voor het aankopen van goud. Bij dit soort bedrijven moet je echter wel goed opletten dat ze je een goede prijs geven, en niet te weinig. Het voordeel is uiteraard dat je niet naar buiten hoeft, omdat zij aanbieden het goud op te sturen, waarna jij het geld krijgt. Je hebt echter wel met enige risico’s te maken in dat geval, zoals de post en het feit of je daadwerkelijk wel het geld krijgt.

Vergelijk van tevoren een aantal aanbieders, en zoek uit hoeveel zij je bieden voor je goud. Als je dit naast elkaar zet, kun je nagaan wie er het meest betrouwbaar uitkomt. Je kunt oplichters vaak al herkennen aan een uitermate lage prijs, of rare toeslagen die je zou moeten betalen. Als je dit of andere dingen tegenkomt die je niet helemaal lekker zitten, is het het beste om deze aanbieder helemaal links te laten liggen.
De belangrijkste tip bij het goud verkopen is dat je niet meteen op de slimme marketing kreten moet ingaan, maar zelf even moet onderzoeken wie er het beste is. Het kost wel even wat meer tijd, maar levert uiteindelijk veel meer op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *